onsdag 19 maj 2010

Bakat bröd!


När jag kom hem från Hunneberg igår bakade jag ett GI-bröd som jag tyckte såg gott ut. Framförallt ska det inte jäsa utan bara röra ihop och hälla iform sen gräddas i ugn. Väldigt smidigt! Tog en provbit och det var jättegott, tänk en bit grönmögelost tillsammans med nötterna och aprikoserna...mums! Här kommer receptet för er som vill prova.

Bovetebröd med nötter och torkad frukt
Detta behövs till en limpa:
4dl dinkelmjöl, fullkorn
1dl bovetemjöl
2dl havregryn
½ dl rågkross
½ dl linfrön
1dl solrosfrön
1dl hackade hasselnötter
2tsk bikarbonat
2tsk salt
1 äpple
1dl torkade aprikoser
2msk honung
4½ dl naturell yoghurt
1msk blandade frön, t ex pumpafrön och solrosfrön
Ugn: 175 grader
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv äpplet grovt. Skär aprikoserna i små bitar. Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser.
2. Blanda smeten och lägg i en smord mjölad brödform. Toppa med frön och lite havregryn.
3. Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 1 timme. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna.

1 kommentar:

  1. Ska göra det i helgen tror jag, låter riktigt gott!

    SvaraRadera